1. Izbira izdelka

Na spletni strani etuiji.si izberite izdelek in kliknite na povezavo ''V košarico ''. Sistem Vas obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite nadaljevati nakupovanje, kliknite levo povezavo ''Nadaljuj z nakupovanjem '' in se vrnete nazaj v spletno trgovino.

Če želite zaključiti nakup, kliknite desno povezavo ''Na blagajno '' in sistem Vas preusmeri na povzetek nakupovalne košarice kjer so prikazani vsi artikli, ki ste jih dodali v košarico in njihove količine. V povzetku košarice je pravtako prikazan strošek dostave in skupni znesek za plačilo.

2. Odstranitev  izdelka iz nakupovalne košarice

Na spletni strani etuiji.si  se v zgornjem desnem delu nahaja nakupovalna košarica, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki jih je med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico.
Če želite odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, morate klikniti na ikono košarice in križec ''odstrani izdelek iz košarice''. Če želi uporabnik dodati določen izdelek v košarico, mora klikniti na povezavo ''Nadaljujte z nakupovanjem''. S klikom na omenjeno povezavo se vrne nazaj spletno trgovino. V kolikor želite spremeniti količino določenega izdelka v nakupovalni košarici to storite s klikom na - (minus) ali + (plus) v polju količina. Ko končate z urejanjem kliknete na povezavo "Na blagajno".

3. Nakupovalna košarica  

Za dokončanje naročila morate izpolnite potrebna polja.

V kolikor ste v spletni trgovini etuiji.si že registrirani vpišete Vaše podatke za prijavo in kliknete na povezavo "Prijava". V kolikor na spletni trgovini etuiji.si še niste registrirani izberete obrazec "Ustvarite račun" ali obrazec spodaj "Hitri nakup". Rubrika "Hitri nakup" Vam omogoča, da opravite nakup brez registracije.

Obrazec "Ustvarite račun" in obrazec "Hitri nakup" zahtevata naslednje podatke:

Kontaktne podatke, ki so označeni z zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in  tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter za dostavo izdelka. Vpisati morate vsaj eno veljavno telefonsko številko na katero Vas lahko kontaktiramo zaradi naročila v kolikor bi bilo to potrebno.

Obrazec "Ustvarite račun"Vam omogoča, da si lahko ustvarite račun in so pri naslednjem naročilu vaši podatki že shranjeni. Omogoča Vam tudi možnost pošiljanja na drug naslov.

-  Načini dostave

Dostavo izvaja pogodbeni partner Pošta Slovenije. V tem koraku se Vam tudi prikaže znesek dostave. Za nadaljevanje kliknete "Nadaljujte na blagajno" in sistem Vas bo preusmeril na izbiro načina plačila.

-  Načini plačila in povzetek nakupa

Izbirate med dvema načinoma plačila: Plačilo po povzetju ali plačilo s PayPal. V zgornjem delu so vidni izdelki, ki ste jih dodali v nakupovalno košarico in njihove količine, cena vsakega posameznega artikla, cena dostave in skupni znesek za plačilo. V spodnjem delu so prikazani načini plačila. Željeni način plačila izberete s klikom na naziv plačila. Sistem Vam nato izpiše izbrani način plačila in skupen znesek za plačilo. 

- Zaključek naročila

Za dokončanje nakupa kliknete na povezavo "Potrjujem naročilo" in Vaše naročilo bo zaključeno. Ob zaključku Vam bo sistem pravtako izpisal "Vaše naročilo na Etuiji.si je zaključeno."

Na elektronski naslov boste ob zaključku naročila prejeli potrdilo naročila katero vsebuje podatke o naročenih izdelkih in njihovih količinah, ceno vsakega posameznega izdelka, ceno dostave, skupen znesek za plačilo. Podatke o dostavi in načinu plačila, ki ste ga izbrali.